29 Haziran 2009 Pazartesi

Hepimiz Birer Lincoln Olmak İsteriz


Dün gece tüm Galatasaray taraftarları şok bir haberle sarsıldı. Dün gece Kanaltürk'teki renkli abilerin oturduğu programa bağlanan Süleyman Rodop , Lincoln ile ilgili şok iddalarda bulundu. Rodop'un iddasına göre
1-Lincoln evde yiyeceği yemeği tesislerde pişirtip ,eve paket yaptırıyormuş.
2- Lincoln bakkala su ve içecek parası vermemek için kasa kasa su ve meyve sularını eve götürüyormuş.
3- Lincoln'ün parasını kulübün ödediği fizyoterapistinin yemek ve içecek ihtiyacı Florya'da gideriliyormuş.

Tamam anladık, Lincoln normal bir futbolcu değil, profesyonel hiç değil. Adam zaten gitti gidiyor, hala daha yok idmana çıkmadı, yok meyve suyuna para vermiyor diyerek buradan da karalamaya gerek yok. Bizim insanımız Lincoln'ün aldığı paraya, bindiği arabaya, birlikte olduğu kız arkadaşına, Florya'ya arkadaşını getirmesine , istediği zaman tatile gitmesine , bir maçlığına kaptan çıkmasına, oyundan alınırken agresif hareketlerine , hatta sağa bakıp sola pas vermesine bile kıl olduğumuz gibi ülkemize su , yemek ve tuvalet parası bırakmadığı için taraftarlar daha da kıl olmuştur. Çünkü hepimiz birer Lincoln olmak isteriz, istediğin kadar para, istediğin arabaya binme özgürlüğü, istediğin zaman işe gitme özgürlüğü , istediğin gibi manitanın olması herkes ister ; üstelik bütün bunlar için sadece futbol oynaman gerekiyorsa bir insan daha ne ister?

4 yorum:

Togi dedi ki...

Gördüğüm kadarı ile karakteri bozuk bir insan. Ben sahada artist artist tribüne oynayan oyunculardan gıcık kapıyorum. Çok disiplinsiz bir oyuncu. Hani bi Hagi olsa anlarım bu kadar şımarıklığı. Hagi ile uzaktan yakından bir alakası yok. Arada canı isteyince iki hareketle maç kazandırıyor.

Bu disiplinsiz oyuncuyu Schalke boşuna yollamadı diye düşünüyorum. Çok sorunlu oyuncu, dolayısı ile takım içinde problem yaratacak oyuncu her zaman tehlikelidir. Gitmesi GS'nin faydasına olacaktır.

yakinyoko dedi ki...

taraftar bu tip oyuncuları sever ama bir yere kadar ; artık sınır geçildi. lincoln'ün bu kadar savunan bir adam olarak ben bile gitsin diyorum.

ama sizin de sorumsuz ve taptığınız iki oyuncu vardı. biri nouma biri mansız.
özellikle nouma hala beşiktaş'ın sırtından para kazanıyor. faydasından çok zararı oldu.

Togi dedi ki...

Pascal Nouma, renkli bir kişilik. Ayrıca nouma genel olarak saha içinde problemli bir oyuncuydu. Lincoln hem saha dışı hem saha içinde problemli bi oyunuc.

ilhan mansız ise sürekli ortalama performans sergilerdiği için kimse ona bi sey diyemedi. Lincoln ün grafiği ise çok inişli ve çıkışlıydı. bu gibi farklar var yani. Lincoln, Hagi veya Mansız ya da Nouma gibi hiçbir zaman olamaz.

yakinyoko dedi ki...

lincoln saha içinde problemli bir oyuncu değil; volkanla yaşadığı tartışmada bile adam gayet sakin bir şekilde kaçıyordu:D
oynadığı dakika performansa göre de başarılı bir adam;
nouma ve ilhan da saha içinde performans olarak iyilerdi;ama saha dışında o kadar kötülerdi ki şimdi topun yanından geçemiyorlar.
nouma 'nın tombala hareketini , şampiyonlar liginde kafa atışını unutmamak lazım, beşiktaşa yakışmıyor, adam ondan sonra reklam filmlerinde oynuyor , noumanın bu kadar sevilmesinin nedeni kafa atması, tombalacı oluşu.
eğer nouma ne kadar beşiktaşlı gibi davranıyorsa mesela ibrahim üzülmez 10 kat daha beşiktaşlı. acaba onu da reklam filmlerinde oynatırlar mı?
unutulmaması gereken bir şey de tribünlerin sevgilisi ilhan mansız ; tümer metin'in kankası. japonyaya gitmekle iyi iş yaptı.
lincoln 'ün küçüklükten gelen sorunları olduğu söyleniyor.adam bu sorunlar nedeniyle saçkıran zaten, doğru diye demiyorum ama biraz imtiyazlı olmasını anlıyorum. lincoln , ilhan ve nouma gibi olamaz zaten.