22 Haziran 2009 Pazartesi

Transfer Piyasasınnda 2. Vites Dönemi

Transfer piyasası hareketlenmeye başladı; şu ana kadar gerçekleşen kayda değer transferler şu şekilde:
Bekir İrtegün ------> Fenerbahçe
Bilica ------> Fenerbahçe
Mehmet Topuz ------> Fenerbahçe
Özer Hurmacı-------> Fenerbahçe

Herve Tum---------> İstanbul Belediyespor
Kanfory Sylla--------> İstanbul Belediyespor
Taner Gülleri ------> İstanbul BŞ. Belediyespor

Yasin Çakmak--------> Sivasspor
Uğur Kavuk----------> Sivasspor
Erman Kılıç--------> Sivasspor

Mustafa Sarp ------> Galatasaray
Leo Franco-------> Galatasaray

Serdar Kulbilge ------> Gençlerbirliği
Tolga Seyhan------> Gençlerbirliği

Julio Cesar da Silva Souza-->Gaziantepspor
Ertan Koç------> Gaziantepspor

Erhan Güven----> Beşiktaş
Fink--------> Beşiktaş

Kerim------> Antalyaspor
Balili--------> Antalyaspor

Aydın Karabulut-----> Ankaraspor

Ragıp Başdağ-------> Eskişehirspor

Hakan Aslantaş------> Kayserispor

Şu ana kadar en flaş transferleri Fenerbahçe'nin yaptığını görüyoruz. Fenerbahçe'nin daha transfer yapması gerektiğini düşünüyorum. Aksi takdirde bazı mevkilerde sorun yaşayabilir. Özellikle stoper ve ön libero mevkisine transfer şart gözüküyor. Hatta Roberto Carlos'un gidişiyle sol beke de transfer yapacaklardır.

Şu ana kadar yaptığı transferlerle ikinci en büyük katkıyı İstanbul Belediyespor yapmış gözüküyor. Erman Kılıç'ın yerine Sylla ve Tum'un alınmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Daha önce de Belediyespor'un forvet hattını sadece Taner ile doldurmasının hata olacacağını ; bir forvet daha almaları gerektiğini yazmıştım. Abdullah Avcı da bu eksiği çok güzel tespit ettiğini gördük.

http://yakinyoko.blogspot.com/2009/06/turkcell-super-ligde-transfer.html

Sivasspor'a gelince Bülent Uygun işi biliyor olduğu kesin. Nokta transferler yapmaya devam ediyor. Erman , Uğur ve Yasin transferlerinin çok olumlu görüyorum. Aldığı üç oyuncu da direk oynayabilecek kapasitede. Miladı dolmuş futbolcuları göndermesi Sivasspor'un lehine olacağını zaman gösterecek. En büyük şanssızlığı Fenerbahçe ve Galatasaray'ın bu sezon daha iyi olacaklarını düşünmem. Balili herkesin düşündüğü gibi istikrarlı bir oyuncu değildi, diğer iki oyuncunun da özellikle Sylla 'nın anadolu takımlarında oynayabilecek seviyesi vardı.

Henüz Galatasaray ve Beşiktaş için konuşmak için erken. İkisi de yapacakları bir kaç nokta transfer yeterli olacak gibi duruyor.

Gaziantepspor elindeki mevcut kadroyu koruyarak ilerlemek niyetinde emin adımlarla ilerliyor. Sözleşmesi biten Bekir İrtegün Fenerbahçe'nin yolunu tutması haricinde bir sıkıntı yok gözüküyor. Gaziantepspor'un forvet sıkıntısı vardı. Mevcut kadrodan Eduardo ile yollar ayrıldı. Yerine bu sezon Sarıyerspor'da 20 gol atan Ertan Koç ve Rapid Bükreş takımında forma giyen frikik ustası Julio Cesar da Silva Souza'yı transfer etti. Bu futbolcunun gelişi ile bu sezon bol frikik golü izleyeceğiz. Bugünkü haberlere göre Gaziantepspor bir forvet daha alıyor. 2008-2009 sezonunda İsrail Ligini 15 golle gol kralı olarak tamamlayan Yeboah , önümüzdeki sezon için Gaziantepspor ile anlaştığı öne sürülüyor. Bu futbolcu ile Fenerbahçe'nin de ilgilendiği biliniyor.
Buna ek olarak Türkcell Süper Lig'de yeni sezona güçlü bir kadroyla girmek isteyen Gaziantepspor, İspanya'da futbol yaşamını sürdüren Ersen Martin ile 2 yıllık anlaşmaya vardı. Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, transfer çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek, ''Bir süredir görüşme halinde olduğumuz, İspanya'da futbol hayatını sürdüren Türk oyuncu Ersen Martin ile her konuda anlaşmaya vardık'' dedi. Kızıl, transfer çalışmalarının sürdüğünü, daha önce anlaşmaya vardıkları ve isimlerini açıklamayı şu anda sakıncalı gördükleri futbolcuları Gaziantep'e çağırarak imza attıracaklarını söyledi. Kızıl, Ersen Martin'in, ilerleyen günlerde Gaziantep'e gelerek 2 yıllık sözleşmeye imza atacağını bildirdi.

1 yorum:

Togi dedi ki...

walla ibb iyi iş çıkarmış. cidden çok güçsüzlerdi. doğru transferler yapmışlar gibi duruyor.

BJK yabancı kontenjan sıkıntısı yaşadığı için hep A,B,C planı yapıyorlar. Bu yüzden daha bir miktar daha bekleriz yeni transferleri.

GS'nin de geçen seneki gibi Baroo ve kewell kaitesinde en az 1 en fazla iki oyuncu getireceğine eminim. Yalnız GS'ye iyi stopper şart bence. Servet büyük ihtimal gidecek ve servet den gelen paraya servet kilitesinde adam getirmke çok zor.