17 Haziran 2009 Çarşamba

Kriz Üç Büyükleri Teğet Geçti ve Geçmeye Devam Ediyor!


Biliyorsunuz krizin ilk ayak sesleri 2 sene önce yaz aylarında gelmeye başlamıştı. Ardından piyasalar bu krizciği bir sene tolere etti etti ve geçen sene kriz balonu patladı. Ağustos ayından Ocak Ayına kadar kara bir 2008 Sonbaharı yaşandı. Geçtiğimiz sene Fener, Daniel Guiza'yı yaklaşık 25 Milyon Euro maliyetle transfer etti. Buna ek olarak Galatasaray, Harry Kewell ve Milan Baros gibi ünlü oyunculara ciddi rakamlar verdi. Beşiktaş devre arasında Yusuf Şimşek ve Fabian Ernst'i kadrosuna kattı. Kısaca krizin en çok hissedildiği zaman aralığında 3 büyükler boş durmadı, durmaya da niyeti yok.
Krizin hala gündemde olduğu son günlere bakarsak Galatasaray, Frank Rijkaard'ı getirdi. FB, Daum'u getirme durumunda. Fener, Mehmet Topuz transferini yaptı ki maliyeti en az 15 milyon eurodur. Neyse para dışarı çıkmasında isterse 50 milyon euro versin. Ama bu bolluk nereden geliyor sormak lazım. Türkiye ekonomisi küçülmeye devam ederken, futbol sektöründeki dolaşan paranın sınırı yok.
Sonuç olarak kriz üç büyükleri teğet geçti görünüyor. Bu klüplerin borcu da yok herhalde böyle rahat rahat keseden yediklerine göre... Evet basından yansıyan son rakamlara göre Galatasaray'ın yaklaşık 200 milyon TL, Fener ve Beşiktaş'ın yaklaşık 150 milyoner TL borcu bulunuyor.
Kim bilir bu yaz daha ne ünlü yabancı transferler gerçekleşecek? Verin parayı yurt dışına... Nasılsa teğet geçti kriz. Problem değil!
Başarı gelse içim yanmayacak...

Hiç yorum yok: