8 Haziran 2009 Pazartesi

Mehmet Topuz Transferinden Kimse Verim Beklemesin


Mehmet Topuz Türk oyuncu klasmanı içerisinde en iyi oyunculardan biri idi. Bu sene yaşadığı performans düşüklüğüve kafaca yıpranması Kayserispor yönetimi yüzündendir. Geçen sezonlarda hem daha yüksek fiyattan satış yapabilecek iken hem de Mehmet Topuz gibi bir oyuncunun önü açılacakken engellediler. Üzerine bu sezon aldığı ücret üzerinde indirim istediler. Böyle bir oyuncunun psikolojisinin bozulması gayet normal. Topuz kendisine takım bulmaya çalışmış, Fenerbahçe ilgilendiğini ancak öncelikle kulüpler arası anlaşma olması gerektiğini iletmiş. Bunu oyalama olarak algılayan Topuz ve menajeri Beşiktaş'ı aramış. Beşiktaş da daha önce 10 milyon euro verip alamadığı futbolcuyu ucuza getirmeye karar vermiş. Olay böyle patlak vermiş.

Son yıllarda Türkiye'de bir futbolcu için böylesine bir kapışma olmadı. İşin hukuki tarafını pek anladığımı söyleyemem fakat benim anladığım Fenerbahçe'nin bu konuda haklı olduğu. Fenerbahçe önce kulüple anlaşıyor , sonra futbolcu ile pazarlığa başlıyor. Beşiktaş kulübü başkanı uyanık olduğu için ben bu adama alelacele Beşiktaş forması giydirirsem hem Fenerbahçe bu oyuncuyu almaktan vazgeçer hem de istediğim fiyattan bu oyuncuyu alırım düşüncesiyle hareket etmiş gözüküyor. Manager oyunları oynamışlar bilir ki bir futbolcunun mukavelesi devam ediyorsa önce kulüple anlaşılır sonra oyuncuyla anlaşma yoluna gidilir.(Riberry,Aurelio ayrı birer vaka, burada böyle bir problem yok) Burada prosedürü uygulayan takım Fenerbahçe ise esasında pek bir sorun gözükmüyor. Mehmet Topuz, “Fenerbahçe ile görüştüm ve anlaştım. Menajerim de Fenerbahçe’yle görüştü. Salı günü de Aziz Yıldırım’la telefonda görüştük. Bana ‘Beni her yerde arıyorsun, ne istiyorsun. Senle görüşmem etik değil. Recep başkanla samimiyim. Ayıp olur, menajerinle görüşelim” demesi bile Aziz Yıldırım'ın en azından bu konuda haksız olmadığını gösteriyor. Bu şartlar içinde Mehmet Topuz derse ki İlla ki Beşiktaş'ta oynacağım derse bu sezonu boşta geçirebilir. İkinci seçenek ise Mehmet Topuz Fenerbahçe ile anlaşır. Futbol hayatına burada pek başarılı olmadan devam eder. Türk futbolunda en beğendiğim oyunculardan biri olan Mehmet Topuz'u bu hale getirenlere diyecek bir laf yok.

Not: Kayserispor ve Sivasspor iki ayrı modelde transfer politikası güdüyorlar. Bu konu ile ilgili de bir yazım olacak.

2 yorum:

deepman dedi ki...

Sergen Yalçın bile Topuz'a bu kadar yüksek ücret verilmesinin doğru olmadığını söylüyor. Hem de 1 sene sonra beleşe alabilecekken. Benim görüşümde aynen böyle. BJKlı arkadaşlar tam tersini savunacaklardır. Ama Topuz daha Milli takımda bile as oyuncu değilekn sen buna 10milyom euro üstünde maliyet verirsen, harbinden transferden anlamıyorsun arkadaş.

yakinyoko dedi ki...

Beşiktaş'ın ilk vukuatı bu değil zaten, ben ne kadar holoskoyu beğensem de küme düşen bir takımın oyuncusuna dünyanın parasını verdiler, yurtiçinde bu paraları bir takım verirse, diğer Anadolu kulüpleri de nasıl olsa alıcı çıkar diye abartıyorlar. melih gökçekin oğlu özer hurmacının fiyatını ilk başta 6milyon euro diye açıkladı, diyecek laf yok.