12 Haziran 2009 Cuma

Yeni Kaptan Arda Turan


Arda Turan ülkemizin en yetenekli ,en önü açık, belki de takımın en Galatasaraylı futbolcusu olmasına rağmen Arda'nın kaptanlık için zamanının geldiğini düşünmüyorum. Şu da bir gerçek ki şayet Adnan Polat Arda'yı kaptan yapıyorsa bir bildiği vardır.

Arda , deli dolu bir adam. Zeki ,yetenekli ama bu saydıklarım kaptanlığa yetmez. Benim için Arda , Lincoln'e 1 maçlık verilen kaptanlık sonrası , "Artık ikinci kaptanlığı kabul etmem " demesi Arda'nın kaptanlığa hazır olmadığının göstergesiydi. Arda'nın bu sözleri o anlık düşünceyle söylediğinin farkındayız fakat kaptan olacak kişinin soğukkanlı olması gerekiyor. Arda hala duygularıyla hareket eden bir adam, taraftarlar da onu bunun için seviyor fakat bu sorumluluğun altından kalkamazsa Arda bildiğimiz Arda olmaktan çıkabilir.

Şöyle de düşünülebilir Ümit Karan'ın ikinci kaptanlık yaptığı görevi istememiş de olabilir. Galatasaray'da Hagi bile doğru dürüst kaptanlık yapmamışken kaptanlık Ayhan ile Ümit'e kalması Galatasaray için bir soru işareti olmaktan öteye gidememiştir.

Arda'nın kaptanlığında en sevindiğim taraf Galatasaray'ın kaptanlığı öz evladına veriyor olması, yoksa Arda'nın kaptanlık için hazır olduğunu düşünmüyorum

Belki de boşuna bu satırları yazıyorum çünkü artık kaptanlık o kadar da önemli olmayabilir. Ligin şampiyonu Beşiktaş'ın kaptanları Delgado ve Nobre olarak belirlenmişse ve o göreve Rüştü veya İbrahim Üzülmez layık görülmüyorsa, Arda da pekala kaptanlık yapabilir.

Not: Yardımcı kaptanlığa Kewell düşünülüyormuş, gerçekleşirse tam isabet olur. Kewell olmazsa Servet'i takıma iyica bağlamak için kaptanlık verilebilir.

Kaynak:http://www.webaslan.com/haber/32831/
yeni-kaptan-arda.php?ref=AKM2

Hiç yorum yok: