13 Haziran 2009 Cumartesi

Mehmet Topuz Fener 'de

Transferin dün gece gerçekleştiğine dair haberler internet sitelerine düştü. Kayserisporla anlaşan Fenerbahçe ile Mehmet Topuzla anlaşan Beşiktaş arasındaki düelloyu Aziz Yıldırım kazandı. Daha önceki yazımda da bu transferi Fenerbahçenin sonuçlandıracağını yazmıştım.

http://downbothflanks.blogspot.com/2009/06/mehmet-topuz-transferinden-kimse-verim.html


Bu transfer için Fenerbahçe'nin 7.5 milyon euro ve Gökhan Emreciksin'in bonservisinin verildiği söyleniyor. Şayet doğruysa Kayserispor iyi iş başarmış. Fenerbahçe 'nin bu kadar bonservis verecek parası varsa 15 milyon euroya Henry 'yi getirebilirdi. Biz de en azından dünya gözüyle Henry gibi bir yıldız seyretmiş olurduk. Gökhan Emreciksin bugün Ankaragücü'nde kalsaydı, bonservisi Türkiye şartlarında 4 milyon eurodan aşağı olmazdı. Kayserispor en az 10 milyon euroluk satış gerçekleştirdi, tebrik ederiz.

Beşiktaş camiasının üzülmesine gerek yok, bu transferin olmaması Beşiktaş 'ın lehine oldu. Performansı düşmeye başlamış bir adam alıp, yüksek para ödemekten kurtuldular. Carew, Anelka, Baros gibi futbolcuların bile ne kadar bonservise geldiklerini unutmamak lazım. Mehmet Topuz transferi Beşiktaş'ın iç dengelerini de bozacaktı. 2.3 milyon euro yıllık ücret alan oyuncusu yoktu sanırım , bu ayrı bir unsur.

Yıldırım Demirören bu transferin rövanşını almak isteyecektir, bakalım günler, ne getirecek?

4 yorum:

Togi dedi ki...

Mehmet Topuz transferinin BJK camiası adına gerçekleşmemesi Sv.Yakinyoko'nun dediği gibi iyi olmuştur. Tam isabet.

BJK'nın kaybettiği tek bir şey var. O da prestij...

yakinyoko dedi ki...

bence de tek kaybettiği prestij.hala bir beşiktaş yöneticisi çıkıp "Mehmet Topuz beşiktaşlı ama beşiktaşlı duruşuna sahip değil" diyor. almaya kalkarken bir türlü konuşuyorlar ,alamayınca başka türlü

gokhuan dedi ki...

beyler kaybedilen prestij olabilir ama göreceksiniz kaybedenfenerbahçe olacak.fenerbahçe o futbolcudan verim alamayacak(en azından bjk maçlarında.çünkü çok baskı altında olacak ve bu baskı kendisin en az10 hafta futboluna yansıyacak.

Togi dedi ki...

Mehmet Topuz, profosyonel davranamıyo. BJK forması ile poz vermiş ve geleceği görememiştir. Şimdi bu adam, BJK kanı ile nasıl Fener'de verimli olur tartışılır. Bence de Fener'e çok büyük katkısı olmayacaktır.Sn.gokhuan a bu noktada katılıyorum.

Hele 3-4 maç tempo tutturamazsın. Medya direk başlar, işte gelişi problem oldu, zorla alınan transferin rezillikleri belirmeye başladı tarzında...

Yalnız şu konuda da sessizliğimi koruyamayacağım. BJK yönetimi yine işleri yüzüne gözüne bulaştırmaya başladı. Mehmet Topuz transferi neden basına bu kadar hızlı yansıdı? ve FB tereyağından kıl çeker gibi güya prensipte anlaştığımız adamı nasıl bünyesine kattı?

Görünen o ki bundan sonraki fenerin transfer politikasına BJK müdahaleleri gelecektir.