22 Haziran 2009 Pazartesi

Aslan Kesilme Sırası Gökhan Zan da!


Bugün Galatasaray spor medyasına damgasını vurdu. Sabahleyin tek beklentim Galatasaray'ın UEFA kupasındaki rakibinin kim olacağıydı. Sabah medyada haberleri takip ederken gündeme yine Lincoln düştü. Bugün sezonun ilk idmanını yapan Galatasaray'da Lincoln yine idmana gelmemesi günün en önemli futbol haberi duruyordu. Kimisi Galatasaray yönetiminin izin verdiğini kimisi izin almadan idmana gelmediğini söylüyordu. Ama günün flaş haberi Gökhan Zan'ın Galatasaray'a imza atması oldu. Artık Lincoln'ün idmana çıkmaması haber niteliği taşımıyor, Lincoln'ün idmana çıkması haber niteliği taşıdığını basın anlamıyor.

Sabahleyin webaslan.com'da haberlere bakarken Haldun Üstünel'in önceliğimiz stoper açıklaması vardı. Bir sitede daha Gökhan Zan'ın sözleşmesinin yenilenmediğini okurken iki haberi birleştirmek insanın aklına gelmiyor.

Gökhan Zan 'ın şu anki performansı Servet Çetin'in yerini doldurmaya yetmez. Ancak şu da var ki Servet Galatasaray'a geldiğinde Gökhan kadar güvenilirliği de yoktu. Geldi , formasının ağırlığını bilerek oynayarak taraftarın gönlünde taht kurdu. Florya'nın havasından mı suyundan mıdır nedir , genel olarak Galatasaray'a gelen gerçekten Aslan kesiliyor.Bkz. Ayhan, Emre Aşık, Servet

Bu transferde Galatasaray yönetiminin başarısından çok, Beşiktaş yönetiminin başarısızlığı olduğunu söyleyebiliriz. Sözleşmenin ister unutularak, ister kasten uzatılmaması Beşiktaş'tan çok şey götürecektir. Geçen sezon da sözleşmesi çok geç bir biçimde yenilenmişti. Beşiktaş Zan'ı göndermek istiyorsa sözleşmesini uzatır , sonra satış listesine koyardı. Böylelikle kulüp de para kazanırdı. Transfermarkt da Gökhan Zan'ın değeri 4.5 milyon euro olarak gösterilmesi Beşiktaş'ın kaybını gösteriyor.

Galatasaray yönetimi Türkiye'den bir Gökhan Zan ayarında bir oyuncuya talip olsa ne kadar bonservis istenir. En az 3 milyon euro kadar bir bonservis istenir. Galatasaray bu futbolcuyu "free transfer" etmesi yönetimin çok akıllıca bir hamlesidir. Gökhan Zan'ın performansını sezon içinde değerlendirilir; fakat bonservis için milyon euroları savuran rakipleri varken Aslan'ın sırtı yere gelmez.

Ayrıca Servet'in gitmemesi halinde Milli Takım'ın savunma hattının Galatasaray'dan oluşacağı kesinleşir. Servet, Emre Aşık, Gökhan Zan, Emre Güngör

2 yorum:

Togi dedi ki...

Gökhan zan iyi bir stopper değil. ama BJK ile masaya oturmadan böyle bi seyin gerçekleşmesi tamamen yönetimin başarısızlığıdır. YILDO şov devam ediyor ne diyeyim.

yakinyoko dedi ki...

kenan öner unutmuş diyorlar; böyle bişey unutulmaz. aklıma bilgin gökberk'in kalli 'nin istifası ile ilgili düşünceleri geliyor. aynısını buna uygula. geçen sezon galatasaray da başkan kötü gidiş ile ilgili futbolcularla toplantı yapmak istiyor. kalli disiplinli , o olmadan toplantı olmaz. adnan sezgin toplantı olduğunu kalli'ye haber vermeyi UNUTUYOR. bilgin der ki her şeyi unutursun, bunu unutmazsın, bu senin görevin. belki de Adnan Sezgin 'in görevi bazı şeyleri unutmasıdır. geçen sene de adamı süründürdüler ,belki hatırlarsın. o zaman medyada gökhan çok para istiyor diye baya haber yaptılar. belki de kasten unutulmuş. umarım yeni bir servet olur.