8 Haziran 2009 Pazartesi

Bir Gün Herkes Fenerbahçeli Olacak Mı?


Mehmet Topuz'un transferi arap saçına döndüğü gözüküyor. Mehmet Topuz : " Beşiktaşlıyım." dedi ,ortalık birbirine girdi. Ancak Kayseri ve Fenerbahçe cepheleri birbiriyle Mehmet Topuz konusunda anlaştıklarını açıkladılar. Aziz Yıldırım'a Mehmet Topuz'un sözlerinin hatırlatılması üzerine Bir Herkes Fenerbahçeli Olacak şapkasını imza töreninde giydireceğini söyledi.

Bu slogan tam olarak kaç yıldır vardır bilmiyorum. En az 8-9 sekiz senedir duyduğum bir slogan. İddalı bir söylemden çok , Fenerbahçe taraftarlarının hoşuna giden bir söylem olduğu kesin çünkü gerçekleşme olasılığı % 0'dır . Sporun özünde rekabet olduğunu bilmeyenlere diyecek lafım yok. Hani birileri deseydi "Bir gün hiç Fenerli kalmayacak" hem daha iddalı bir söylem olacaktı, hem de gerçeklik payı olacak. Bunu Beşiktaş veya Galatasaray için de söyleyebiliriz. Vakti zamanında Adnan Polat da " Herkes Fenerli doğar; çünkü ağlayarak doğar" gibi bir söylem geliştirmişti. Bir başka versiyonu da " Bir gün herkes Fenerli olacak, diğer 364 gün Galatasaraylı" bulunmakta. Bu sloganlara inanan insanlar olmasına üzülüyorum hem inanıyorlar hem de her şeyin daha güzel olacağını düşünüyorlar. Şahsen Fenerbahçe ve Beşiktaşlı arkadaşlarım olmasa Galatasaray'ın başarılarından bu kadar keyif almayacağım kesin. Bu sezon şampiyon olamasak da Beşiktaş'ın şampiyon olmasına da çok üzülmedim. Çünkü hem daha az rekabet içinde olduğumuz bir kulüp hem de bizlerin üzerine pek de gelemiyorlar hani. Biraz üzerimize geldiklerinde UEFA kupası, Süper Kupayı falan hatırlatıp işin içinden sıyrılıyoruz. Sonra da Fenerli ve Beşiktaşlı arkadaşlarım iyi ki de iki kupa aldınız demeleri de ayrı bir konu. En azından hayal satmayıp, tekrar yapabileceğimizi gösteriyoruz.

Açıkçası Galatasaray'ın taraftar sayısı daha çok olması beni o kadar da mutlu etmiyor, çünkü ne kadar çoksak o kadar az kızdıracak arkadaşım vardır. Taraftar sayısının güce eşit olduğunu bilen de bir birisiyim. Fenerbahçe bu sloganı bırakıp, varsa başarıları onları anlatan bir slogan bulsa daha iyi ederler. Ne demişler aynası iştir kişinin lafa bakılmaz, vakit icraat vaktidir.

Hiç yorum yok: