7 Haziran 2009 Pazar

Frank Hayırlı olsun !



Galatasaray'da öyle bir adam varki bu adam Avrupadaki lobisini çok iyi kullanıyor ve Avrupa'dan tanınmış oyuncuları ve hocaları GS'ye kazandırmasını çok iyi biliyor. Bu adam kimmi? Tabiki de Haldun Üstünel. Geçen sene Kewell ve Baros transferlerinde çok büyük rol oynayarak onları GS'ye kazandırdı, şimdi de dünyanın en tanınmış simalarından Avrupa Şampiyonlar Ligini bir önceki takımında kazanmış bir hocayı Hollandalı Rijkaard'ı GS'nin başına getirdi.
Rijkaard'ın Barcelona dışında kulüp bazında çok büyük bir başarısı yoktu hatta Euro 2000'den sonra çalıştırdığı Hollanda liginden bir takım küme düşmüştü; fakat Barca gibi bir takımda çalışarak neler yapabileceğini kanıtlamış oldu. Rijkaard'ın GS'ye kazandıracağı en önemli özellik futbolcular üzerinde bir saygınlığı ve disiplini olacağıdır. Yabancı futbolcuların da takdir ettiği sözünü dinleyeceği biri olması GS kulubü için bir avantaj olacaktır. Bakınız geçmiş sezon Lincoln-Skibbe ve Lincoln Bülent ilişkileri... Bir tarafları yerse aynı kapsrisi Rijkaard'a yapsınlar bakalım.
Yeni hocamızın bir diğer avantajı da futbolcu ilişkilerinin çok iyi olması ve İspanya Liginde tanınır olmasından dolayı İspanya Liginden ve Hollandalı iyi oyuncuların GS'ye kazandıralabileceği düşüncesindeyim. Ayrıca özlenen atak futbol anlayışına Rijkaardla geçiş yapılacağı düşüncesindeyim. Aynı zamanda GS Rijkaard'ı başa geçirmekle sadece iyi bir hoca değil; futbol bilgisi sağlam olan ve dünyanın en iyi yardımcılarından biri olan Neskeens'ide transfer etmiştir.

Yeni hocalarımıza şimdiden başarılar diliyorum...

Hiç yorum yok: