7 Haziran 2009 Pazar

Frank Rijkaard Kimdir?


"Franklin Edmundo "Frank" Rijkaard (d. 30 Eylül 1962, Amsterdam), şu anda Galatasaray Spor Kulübü'nü çalıştırmakta olan Hollandalı teknik direktör ve eski futbolcu.
Futbolculuk döneminde Ajax, Sporting Lizbon, Real Zaragoza ve Milan gibi tanınmış kulüplerde top koşturan Rijkaard, ayrıca Hollanda millî takımında da 71 kez forma giymiştir. 1998 yılında yine Hollanda millî takımında teknik direktörlük kariyerine başlayan Frank Rijkaard, daha sonra sırasıyla Sparta Rotterdam ve Barcelona'yı çalıştırmıştır. Frank Rijkaard 5 Haziran 2009 tarihinde Galatasaray Spor Kulübü teknik direktörlüğüne getirilmiştir.
Futbolu bıraktıktan sonra Hollanda Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Guus Hiddink'in yardımcısı olarak göreve başladı. Hiddink görevi bırakınca teknik direktörlük için tecrübesiz sayılabilecek bir durumda milli takımın başına geçti ve özellikle 2000 yılındaki Avrupa Futbol Şampiyonası'nda oynattığı futbol ile takdir kazandı. Ancak Hollanda penaltılar ile İtalya Milli Futbol Takımı'na elenince hemen istifa etti.
2001-02 sezonunda Sparta Rotterdam'ı çalıştırdıktan sonra 2003 yılında FC Barcelona'nın başına getirildi.
2008 yılında FC Barcelona daki görevinden istifa etti. 5 Haziran 2009 tarihinde Galatasaray ile 2 yıllığına anlaştı."

Teknik direktörlük kariyeri boyunca başarıları ise 2005,2006 yılları arasında La Liga şampiyonluğu, 2006 yılında Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu ve İspanya Süper Kupasını takımına kazandırdı.

Hiç yorum yok: