24 Haziran 2009 Çarşamba

Football Manager 2009 İkinci Sezon Notları






Öncelikle Gaziantepspor'daki ikinci sezonumu 8.ncilikle tamamladım. İlk sezon yaptığım yeniden yapılanma meyvelerini vermeye başladığını söylemek mümkün. İlk sezonda takımda para edebilecek oyuncuları yollayıp, gelen parayı genç oyuncu transferlerinde kullanmıştım. İlk sezonumda 63 gol yiyen bir takım iken ikinci sezonda 43 gol yiyen bir takım haline geldik. İlk sezon takımda forma giyen bütün savunma hattını değiştirdim.

Free Transferlerim
Kalede Murat Şahin'in yerine Aykut Erçetin
Savunmaya Aydın Toscalı, Sedat Bayrak, Lamine Traore,İliasu Shilla( devre arası)
Orta Sahaya Serkan Balcı, Hüseyin Çimşir

Bu yaptığım transferlerin içinden Serkan Balcı ve Traore haricinde epey verim aldığım söylenebilir. Traore ve daha önce 150000 pounda aldığım genç Sercan Temizyürek'i Rizespor 2.5 milyon euroya satmam. Serkan Balcı ve Archubi'yi 3 milyon pounda Beşiktaş'a satmam takımın bütçesini rahatlattı. Ancak 2.sezonun devre arasında aldığım iki yabancı var ki bunlar takımın dinamosu oldular. Biri İlius Shilla, diğeri Benfica'nın satışa koyduğu Binya...

Beto, 2 . sezonunda gol krallığında ikinci olmasının yanı sıra Türk vatandaşlığına geçişiyle sözleşmesini daha da uzattım.

Ligin en büyük süprizi Gençlerbirliği'nin şampiyon olmasıydı.

Takımım ligin ikinci devresinde atağa kalkmıştı ki. Son iki ay kala kırmızı kart yemiş futbolcuya verdiğim cezayla birlikte diğer futbolcuların protestosu takımın ritmini bozdu. Bir oyuncuya ceza verdim diye bir çok futbolcu sanki kendilerine ceza vermişim gibi kovulacakmıyım diye kendini sorgulamasıyla uefa şansını çöpe atmamıza neden oldu. Bu oyun da taktik de futbolcu kalitesi de önemli ancak futbolcuların morali bozulunca başarı gelmediği kesin.

Üçüncü sezona başladım. Süper transferler yaptığımı söyleyebilirim.Üçüncü sezon da hedef UEFA kupasına katılmak. Bunlardan en bildik olanı ikinci sezonun sonunda sözleşmesi biten Servet Çetin 'i kadroma dahil etmek oldu. Nijerya Ümit Milli takımın forveti ile ilgili aldığım duyumlar da sevindirici onlar hakkında bilgileri 3. sezon sonunda bildireceğim .

Hiç yorum yok: