14 Haziran 2009 Pazar

IHEVA Ne Olur?


Bir hisse yükseldikten sonra piyasada bu senet hakkında dedikodular yayıldıkça tırsacan kardeşim. Bu kağıdı yükseltenler daha rahat mal çıkmak için her türlü oyunu oynarlar.
Bu aralar dolaşan dedikodulara göre elinde bir dolu maden arama lisansı bulunan şirket yeni madenler bulmuş. Bir diğer habere göre İhlas, maden konusunda yabancı ortaklar ile flirt etmeye başlamış. Neyse tahtayı yükseltmeye dedikodu çok. Sadece yatırım yaparken dikkat etmekte fayda var.
Bnm kişisel görüşümde bu hareketler bedelli sermaye hareketlerinin ayak sesleri. Sadece bir uyarı. Olur da bedelli açıklarsa şirket, o zaman ben tabanları görürüm. Küçük yatırımcı dikkat etsin lütfen.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba ben borsada yeniyim 1,5-2 ay once iheva 1,38 den aldım şimdi %100 bedelli veriyormuş ne yapmam gerekli yardımcı olursanız sevinirim .teşekkürler.

Togi dedi ki...

Merhaba,
IHEVA %100 bedelli bölündü ve bedelli hakkı kullanma süresi 14.07.2009-28.07.2009 tarihleri arasıdır. Bu durumda bedelliye katılmak ya da katılmamak sizin elinizde. eğer katılmak istemiyorsanız IHEVAR kodlu rüchan hakkınızı satabilirsiniz serbest piyasada. Böyle durumlarda genel olarak bedelli sermayeye katılır yatırımcılar. Katılmak istemeyenler bölünmeden önce satış gerçekleştirier genelde.

Neyse uzun lafın kısası; bedelliye katılmak istiyorsanız, elinizde kaç lot varsa 1 TL*elinizde bulunan adet kadar hesabınızda aktif para bulunmalıdır. Örneğin 1000 lot IHEVA hisseniz varsa 1000*1 TL=1000 TL hesabınızda bulunmalıdır ki aracı kurumunuz sizin için bu payları alabilsin. Bedelli sermayeye katılmanız durumunda 28 Temmuz 2009 tarihinden sonra IHEVAY ile IHEVA birleşir ve elinizde 2000 lot mal olur.

Not: hesabınızda yeteri kadar para bulunması durumunda 28 Temmuz 2009'a kadar aracı kurumunuz işlemi gerçekleştirecektir. Rahat olun.

Sevgiler...