17 Mayıs 2009 Pazar

2010 'da Eurovision'a Ajdar Gitsin


İlk kez 1956 yılında düzenlenen Eurovision'da esas amaç; ülke televizyonları arasında ortak canlı yayın yapabilme kabiliyetini gerçekleştirme ve kaliteyi arttırmaktır. İnsanların eğlenmesinin sağlanması ve farklı kültürlere ait müzik eserlerinin dinlenmesi gibi nedenler de diğer sebepler olarak kabul edilebilir.

Biz kendi şarkıcımızın sesine, dansına bakmadan kıyafeti ile ilgilenmeye aylar öncesinden başladığımız da göz önüne alınırsa biz bu yarışmada eğlenmek istemiyoruz sonucu çıkıyor. Hadise'den, Kenan Doğulu 'dan, Mor ve Ötesi'nden birincilik bekledik. Bu beklentinin altında yatan milli duygular ve ülke tanıtımı diyenler çoğunlukta bulunmaktalarsa şu soruyu sormak gerekiyor. Dün birinci olan Norveç'le ilgili hangi konuda bilgimiz arttı ? Yurdum insanı Norveç'in soğuk bir ülke olmasından başka hangi yönlerini öğrendi. Ayrıca ülke tanıtımı İngilizce bir şarkı ile olur diyenlerde ayrı bir tez konusu oluşturuyor.

Ülkemizde Sertab Erener Eurovision'da birinci olmasından itibaren milli dava haline getiriliyor. Bu yarışmanın adil bir puanlama sistemi olmadığı açık. Kuzey ülkeleri, Balkan ülkeleri birbirine oy veriyor. Türkiye, aldığı oyların çoğunu Türklerin yoğun yaşadığı İngiltere, Fransa, Almanya , Belçika, Hollanda ve dost ülkeler Azerbeycan ve Bosna Hersek gibi ülkelerden oy aldığını biliyorsak Hadise ile gitsek ne olur. Hadise değil de Ajdar da gitse ilk 10 da yer alacağımız kesin. Boşuna Hadise ve diğer şarkıcıların üzerine yüklenmeye gerek yok. Bu yarışma çok önemli bir olay olsa yarışmanın formatı değiştirilir. Birincilikler Almanya, İngiltere , Fransa arasında gidip gelir.

Hadise'ye, Kenan Doğulu 'ya oy vermeyen kuzey ülkelerine ceza olsun diye de Ajdar'ı gönderelim. Bence beklediğimizden daha yüksek bir oy bile alabilir. Ajdar bizim ülkemizde olduğu gibi Avrupa ülkelerinin de ilgisini çekecektir.

2 yorum:

Togi dedi ki...

Tamamen katılıyorum. Bir seneki sene AJDAR'ı gönderelim. Soğuk ülkeleri güzel bi ısıtır...

Adsız dedi ki...

Seneye ajdar gitsin eurovisiona.Tamamen katılıyorum.Ajdarın çok yüksek puan alacağını düşünüyorum şahsen.Ajdar bir hiperstar kim ne derse desin .Eurovision için mükemmel bir aday.Hadisede kim oluyor ajdarın yanında.Ejder gibi adam.:D zuhahahahahahhahhhhaaaaaaa