21 Mayıs 2009 Perşembe

BJKAS Ne Olur?

BJKAS kodlu Beşiktaş Hisseleri, Nisan ayı ile birlikte yükselmeye başladı ve bir buçuk ayda Şirket hisseleri 2 li seviyelerden 12,5 a çıktı. Korkunç bir yükseliş... Böylece hisseler kısa sürede 6 katın üzerinde değer kazanmış oldu.
BJKAS hisseleri önce sessiz sedasız üç ayda %100 prim yaptı. Sonra bu operasyonu "KEL" lakaplı bir spek. yapıyor dediler. Bu kişinin ünlü kişilere mal aldırdığını yazdılar. Tahta gidiyor da gidiyor.

Son yapılan spekülasyonlara göre tahtada Serdar isimli bir borsacı iş yapıyormuş.

Kısaca tahtada inanılmaz bir ilgi var. Küçük, orta ölçekli yatırımcıları çekip çekip ara ara para kazandırdılar. Milleti alıştırmaya çalışıyorlar. Sonu çok acı olacak. Bu yüzden özellikle küçük yatırımcının dikkat etmesi lazım diye düşünüyorum.

BJKAS Neden Toplanıyor?
Öncelikle BJK Türkiye kupasını aldı. Buradan kasaya 2 milyon $ geldi. Buna ek olarak Beşiktaş'ın ligdeki şampiyonluğu iyi para getirecek. Beşiktaş lig şampiyonu olması durumunda direk olarak seneye Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalacak. Bu da nereden baksan minimum 4 milyon $ daha kasaya girecek demektir. BJKAS Şirketi'nin %30 u halka arz durumunda. Beşiktaş'ın kasasına yukarıdaki belirttiğim rakamlar girmesi durumunda birim hisse başına yaklaşık 0,23 liralık bir artış olmalıydı. Fakat gerçekleşen korkunç yükseliş bu değeri yansıtmıyor.

Kısaca bu kadar karla şirket değerinin bir anda 6 katlaması ne alaka? - Saçma...

Bundan sonra yükseliş nereye kadar devam eder ?
İnanın bunu tahtayı yapan eleman bile bilmiyordur. Yatırımcıyı oyuna en uygun getireceği yerde malı verir, tabi bu malı sindire sindire vermesi zor olacaktır. Kim bilir ne gibi oyunlar oynayacak bu herif. Belki de çok sert bir düşüş yerine, kademeli kademeli malı orta-kısa vade arası verecektir.

Bundan sonra ne olur?
Bence önümüzdeki iki-üç iş günü içerisinde tahta kapanır. Görevini yapamıyor gözüken SPK şirketten açıklama ister v.b. Sonra da tahta soluksuz bir düşüşe başlar.

Uyarı:
Aman küçük yatırımcı dikkat etsin. Bunlara can dayanmaz. 10 saniyede 3 kademe karın hesabını yaparken tüm sermayeyi kaptırırsın dikkat et... Eğer 20 lere 50 lere yükselir dedikoduları geliyorsa ve ah almadık diyeceksen de bu tahtayı ekrandan çıkar hayata devam et...

4 yorum:

deepman dedi ki...

Güzel yorum. aynen katılıyorum ky uzak durmalı..
bu arada uçtu etiketi süpermiş:D

Adem dedi ki...

İyi de hocam 1 lere gelirken hesap sormayan SPK para girişiyle coşan hisseye nasıl karışacak ben onu anlamadım, gelgelelim adamlar VKİNG'deki komediyi izlerken, Beşiktaş'ın bu kadar uzun zaman yatayda kaldıktan sonra şahlanmasına karışamaz. Tabii hisse geldiği gibi aşağıya inerse o zaman SPK devreye girmelidir. Aslında dünyadaki diğer spor hisselerinin performansa bağlı hareketlerini inceleyip ders olarak göstermek gerekir ama buna benim bilgim yetmez :)

Teşekkürler.

Togi dedi ki...

Sevgili Adem,

Tahtada olağandışı bir yukarı hareket söz konusu... Dolayısı ile SPK'nın bir açıklama istemesi gerekir. Ve bu açıklama gelene kadar tahta bir süreliğine kapanır. İlgili şirketten gelecek haberde aşağı yukarı bellidir. Kamuya açıklanmamış özel bir durum olmadığı bildirilir ve genel olarak bu ifadeden sonra tahta sert satış yer v.s.

İşin özü SPK genel olarak izler... Görmezden gelir. Örnekler artırılabilir. Son zamanlarda GSD, TEKST, sizin de belirttiğiniz gibi VKING tahtaları birer örnektir.

Adem dedi ki...

Teşekkürler Togi hocam, SPK geleneksel şekilde tabii ki açıklama istiyor ve her seferinde 'Kamuya açıklanmamış özel bir durum yoktur' yanıtını alıyor ve herşey aynı tas aynı hamam devam ediyor ve ne yazık ki olan her zaman KY'ye oluyor. SPK'da yapısal reformlar yapılmadıkça biz bu filmleri fazlasıyla izlemeye devam edeceğiz gibi. Bunun dışında BJKAS ile ilgili diğer yazınızı da okudum, inşallah beklentiye oynayan yatırımcıların canı yanmaz. Hayırlı kazançlar.