24 Mayıs 2009 Pazar

Derbi Maç Biletleri Dün Tekrardan Satışa Çıktı

Hafta ortasında Derbi Maç Biletleri üzerine düşüncelerimizi belirtmiştik.
http://downbothflanks.blogspot.com/2009/05/derbi-mac-biletleri.html

İnönü Stadyumu'nda maç izlenebilecek en ucuz yer Eski ve Yeni açık olup derbi maçında 90 TL olarak açıklandı. BJK taraftarı maç biletleri fiyatına resmen isyan etti:
Geçen BJK-FB derbi maçında Beşiktaş aşkı ile söylene söylene maç bileti alan taraftar, bu maçta biletlere beklenilen ilgiyi göstermedi.

Dün Biletix'de tekrardan biletler satışa çıktı.
Neden mi?
- BJK - FB derbi maçında elinde bilet patlayan karaborsacılar, bu maçta temkinli davranmak adına biletlerini iptal ettirdiler. Bu durumda alınan biletlerin bir kısmı serbest kaldı. Biletler tekrar satışa çıktı. Sonuç olarak 90 TL lik biletler ana yüklenicide tükendi. Ancak birçok bilet hala karaborsacının elinde. Bugün maç saatine doğru biletler kelepir fiyata gidebilir ya da stadta ufak ufak boşluklar gözlenebilir.

Yıldırım Demirören Yönetimi'nin kafasından geçenleri geçen yazımda belirtmiştim. Tekrardan alıntılıyorum.

"Demedi demeyin: bunlar gelecek senenin hesapları... BJK yönetimi, BEşiktaş'ın bu sene kesin şampiyon olacağını düşünüyor ve seneye şampiyonlar liginde direk gruplara kalacağımızı düşünürsek; adamlar seneye kombinelerde güzel fiyatlar çekecekler. Örneğin bir yeni açık kombinesi, hiç korkmayın 600-700 TL olur. İki derbi maçı, buna ek olarak 3 tane gruplarda maç olacak. Her birini 80 TL den hesaplasalar. 80*5=400 TL Gelecek sene kombine alacak vatandaş bunu düşünecek. Yönetime göre kombine satışları patlama yapacak... Yönetime tek söylemek istediğim; böyle çakallıklar yapmayın. Getirin 1 tane Milan Baros gibi adam, merak etmeyin biz görevimizi yapar, getirdiğiniz adama özel forma alırız. Yöneticilik budur bence!!! "

Yıldırım Demirören Yönetimi'ni derbi maç biletleri konusunda şiddetle eleştiriyorum. Siz hiç talebin fiyat esnekliği diye bir şey duymadınız mı? Talep esnek olduğunda, fiyattaki küçük bir yüzde değişikliği, talep miktarında nispeten büyük bir değişiklik yüzdesi oluşturur. Yani fiyat arttığında eğer talep miktarı azalıyorsa senin gelirlerin de azalacaktır. Bunun yanında saygınlığında azalacaktır. Yıldırım Demirören Yönetim'i koltuğunuz zaten sallantıda... Taraftarın şimşeklerini daha da üzerinize çekmek için daha ne uğraşıyorsunuz anlamış değilim. Bir şampiyonlukla bu şimşekleri absorbe edeceğinizi mi zannediyorsunuz? Bu kadar aç gözlü olmayın... En ufak başarısızlıkta taraftar tolerans göstermez. Haberiniz olsun.

Hiç yorum yok: