23 Mayıs 2009 Cumartesi

İşte Bir Girişicilik Örneği: RAKİPBUL

Fikri düşünen ve uygumaya geçiren arkadaşı kutlarım. Güzel bir girişimcilik örneği... Hem insanlara güzel bir hizmet veriyor hem de bu işten para kazanıyor.

Rakipbul, bir halı saha ligi uygulması. Detaylar aşağıda alıntıladığım yerde mevcut.


Rakipbul Nedir?
"Sizler gibi halısahada futbol oynamaktan büyük keyif alan 3 genç, çok maç yapmak istedikleri 3 maçın ilkinde karşılarına çıkacak bir rakipbulamadılar, ikincisinde tanımadıkları ve gücünü bilemedikleri bir rakiple yaptıkları bir maçta çok zayıf kalarak yenilip oynadıklarından hiçbir şey anlamadılar. Sonuncusunda ise buldukları rakip çok zayıf çıktı, fark attılar ama bu sefer de terlemediler bile... İşte bu problemden yola çıkan bu 3 kişi öyle bir site hayal ettilerki, içinde çokça takım bulunsun rakip seçeneği fazla olsun, bu takımlar oynadıkları maçlara göre puan alsınlar ve böylece bu takımın daha önceki maçlarından gücünü bilelim, alacağımız puan rakibimiz güçlendikçe artsın, yaptığım her maçın haberleri, ropörtajları, yorumları olsun ve en önemlisi tüm bunları hiçbir ek ücret ödemeden üstelik rüya gibi ödülleri kazanma şansımız olarak yapabilelim. Sanırız Rakipbul La Liga size bu hayallerden de ötesini sunuyor..."
La Liga nedir?
"Rakipbul La Liga takımları internet üzerinde buluşturan bir online hizmettir. Bu hizmet sayesinde takımlar ücretsiz bir şekilde kolayca siteye üye olabilir ve diledikleri takıma, diledikleri saatte, diledikleri sahada maç yapma teklifinde bulunabilirler. Yapılan maçlar neticesinde, takımlar puan ve seviyelerine göre çeşitli renklere ayrılırlar. Bu sistem size teklif yapacağınız takımın gücü hakkında bilgi verir.Galibiyette alınan puan rakibin gücü ile doğru orantılıdır. Siyah bir takımı yendiğinizde 5 puan kazanıyorken, kırmızı takımı yendiğinizde 4, yeşil takımı yendiğinizde 3, mavi takımı yendiğinizde 2, sarı takımı yendiğinizde ise 1 puan alma hakkını elde edersiniz. Unutulmamalıdır ki Rakipbul La Liga, heyecanı risk ile buluşturan bir sistemdir. Genel puan değerlendirmelerinin aksine Rakipbul La Liga’da mağlubiyette puan kaybı yaşanmaktadır. Bu sayede sıralama her an değişebilmekte ve heyecan hep maksimum seviyede kalmaktadır. Puan kaybı da rakibin gücü ile orantılıdır.Sitede yapacağınız maç adedi sizlere güçlü takımlarla maç yapma olanağı doğuracaktır. Bir takım ilk 10 maçında RooKie (çaylak), 10-20 maçında eXPeRT (uzman), 20'den sonraki maçlarında ise Prof. sayılır. Çaylak takım kendinin 19 puan üzeri ve onun altındaki tüm takımlara maç teklifi yapabilirken, uzman takım kendinin 39 puan üstü onun altındakilere, profesyonel takımsa herkese teklif yapabilme hakkına sahiptir."
Kaynak:

3 yorum:

deepman dedi ki...

oha süper bir fikirmiş...
ama takım kadrolarında sürekli bir değişim olmaması gerek..

Togi dedi ki...

Evet dostum baya iyi fikir ve bunu düşünen ve uygulayan kişi 86 doğumlu...

omer26 dedi ki...

kutluyorum arkadaşı..