12 Mayıs 2009 Salı

Tarih Tekkerrü mü Ediyor?

Piyasalarda son iki ayda gerçekleşen yükseliş üzerine yeni dip dedikoduları gündeme gelmeye başladı. 1929 Büyük Buhranı öncesinde de hisseler yarı yarıya artmıştı.


Bu gibi yatırmcıyı rahatsız eden, insanların yatırım piskolojisilerini etkileyen haberler tekrardan gelmeye başladı. = Sıkıntı
Dünya'da gerçekleştirilen önlem paketlerinin geçici ya da kalıcı sonuçlarına göre; istihdam raporu, mevcut ve yeni evlerin satışları, işşizlik sigortası, imalat rakamları, tüketici güven endeksi, kişisel gelir ve harcamalar, navlun endeksi gibi rakamsal verilerin pozitif anlamda geri dönüşünü elde etmeden ya da görmeden aşağı yönlü piyasanın düzeltme hareketleri ile tekrar geldiği yöne doğru gidip yeni dipler aramacaktır diye düşünüyorum.

2 yorum:

deepman dedi ki...

Evet haklısın dostum. Özellikle sermaye piyasalarına yatırım yapanların bu konuda dikkat etmeleri gerekiyor. Böyle bir durum karşısında nasıl davranmaları gerektiğini ve stratejilerini şimdiden belirlemek en doğru yol olacaktır kanımca

Togi dedi ki...

Stratejileri belirlemek şart dostum...

IMF beklentisinin etkisi ile bizim piyasalar, yurtdışı piyasalara göre daha sağlam duruyor. "decoupling" dediğimiz olay bu sıralar bizim piyasalar için pozitif anlamda geçerli.

Şimdileri yılbaşından bu güne Tayvan, Çin, İsrail, Rusya ,Brezilya'dan sonra Dünya borsalarında yükseliş olarak başı çekiyoruz.

IMF anlaşmasının ardından piyasalarda aşağı yönlü bir düzeltme bekleyebiliriz. Bu durumda yine Dünya borsalarından ayrışmış olacağız...

Kısaca stratejileri belirlemek lazım. IMF anlaşması karar aşamasından sonra piyasalarda yeni bir denge oluşumu gerçekleşecektir.

Selamlarımla,