20 Mayıs 2009 Çarşamba

Eric Gerets Galatasaray'a Geri Dönmeli


UEFA kupasında son final bugün oynanıyor. Galatasaray'ın UEFA kupasını kazanmasının üzerinden 9 yıl geçti. Galatasaray'ın şu anki kadrosu UEFA kupası kazanan kadrodan daha maliyetli bir kadro olduğu açık. O günkü kadronun daha dengeli bir yapısı vardı. Bu sene Galatasaray'ın büyük bir fırsat kaçırdığı daha net gözüküyor. Ne Shakhtar ne Bremen Galatasaray'dan daha iyi ekip değiller. Hatta Galatasaray'ın mevcut kadrosundaki yıldız sayısı Shakhtar'ın önünde diyebiliriz. Bugün finalde Shakhtar Donetsk'in yer alıp da Galatasaray'ın yer almamasının iki temel sebebi var. Birincisi Galatasaray'ın Lucescu kadar tecrübeli bir teknik direktörünün olmayışı, diğeri ise Galatasaray'ın çok sayıdaki darbeye bağlı sakatlıklar ve Avrupa Şampiyonası'nda yıpranan Türk futbolcuların bu sezon yeterince katkı verememesini gösterebiliriz. Lig maratonunda futbolcular amaç uğrunda birleşmezken; UEFA kupasında gayet güzel bir şekilde bir arada olmayı başardılar.
Son söyleceğimi ilk olarak söylemem gerekirse Galatasaray'ın futbolcuya dayalı düzeni bozması gerekiyor. Bu şu demek "Lincoln şu kadar para alıyor, maçı o kurtarsın, idmana çıkmıyor, biz çalışırken o tatile gidiyor" diyen ne kadar futbolcu varsa gönderilmesi gerekir. Bunu söyleme hakkı olan tek futbolcu Arda Turan olmasına rağmen onun bile idmanda, soyunma odasında böyle konuşmaması , davranmaması gerekiyor. O da bunu yapmıyordur diye umuyorum. Galatasaray 'ın özellikle son iki sezonda görülen üzere futbolculara dayalı düzenden çıkması gerekiyor. UEFA kupasını kaldıran takımın Fatih Terim'i vardı. Bazı futbolcuların takımın içini sabote edeceği bir ortam bulunmuyordu. Gerets'in ikinci sezonunda başarısız olmasının nedeni yine bazı futbolcuların yer aldığı gruptu. Geçen sezon kazanılan şampiyonluk da yine aynı zihniyetin eseriydi ,bu sezon kaybedilen şampiyonlukta bu zihniyetin eseri. Bu zihniyetin hareketleri eminim ki iyi niyetle yapılıyor ancak takıma zarar verdiklerinin farkında değiller. Ne demişler " Cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla örülüdür." Galatasaray'ın teknik direktör, futbolcu transferinden önce gönderilmesi gereken futbolculara yol verilmesini sağlaması gerekiyor. Florya 'da Bülent Korkmaz , Bülent Tulun veya Hakan Şükür isimlerinden birisi futbolun esas sorumlusu olması gerekiyor. Teknik direktör olarak da çoğu Galatasaraylının gönlünde yatan isim olan Eric Gerets'in geri gelmesinden yanayım. Eric Gerets Galatasaraylıların gönüllerindeki teknik adam olduğu kesin. Oynattığı futbol, kariyeri, kişiliği ile birçok Galatasaraylının gönlündeki isim olduğuna eminim. Galatasaray yönetimi ona teklif yapacak olursa ; o da yarım kalan işlerini tamamlayacaktır.
Yapılması gereken bir diğer konuda hakettiği parayı bulan futbolcuların satılmasıdır. Bu isim Arda Turan bile olabilir. Arda'nın Avrupa'nın her takımında oynayabilecek yeteneği var. Yeter ki hak ettiği parayı bulsun. Satılmaması gereken isimlerde Servet, Baros, Kewell, Uğur Uçar, Hakan Balta, Aydın, Semih ve Ayhan olarak düşünüyorum. Elbetteki Arda bu takımın en önemli futbolcusu şayet Arda'ya yakışan bir takım iyi bir teklifle gelirse yolların ayrılması gerektiğini düşünüyorum.
Kesinlikle gönderilmesi gereken futbolcuların ise Mehmet Güven, Ümit Karan, Linderoth, Nonda, Yaser , Sabri ,Volkan Yaman olduğunu düşünüyorum. Bu futbolcuların isimleri zaten medyada yer alıyor; haberler doğruysa tam isabet....

Hiç yorum yok: