18 Mayıs 2009 Pazartesi

Mustafa Denizli'nin Getirdikleri

Beşiktaş’ın kalan 3 maçının da zor olacağı düşüncesindeydim. Dün akşam zor da olsa maçı kazanmasını bildi. Şampiyonluk yolunda çok önemli bir galibiyet aldılar. Ankaragücü, puan alabileceği pozisyonları bulmasına karşın golle sonuçlanabilecek pozisyonları harcadılar. Ankaragücü dün gece yenilenerek ligde kalma durumunu zora soktu. Önümüzdeki hafta Denizlispor’u yenmek için sahaya çıkacaklardır.

Beşiktaş bu ligde en kuvvetli kadroya sahip olmamasına rağmen ; Mustafa Denizli şampiyon olmak için birçok doğruyu yerine getiriyor. Bunların başında koşan, mücadele eden, maçı bırakmayan bir takım oluşturması çok önemli. Şampiyonluğa oynayan bir takım tempolu oynarsa rakibi ne kadar kapanırsa kapansın, pozisyon da bulur, gol de atar. Mustafa Denizli, Beşiktaş’ı bu ligde en tempolu oynayan takım haline getirdi.

Galatasaray’da yıldızlar savaşı yaşanırken Beşiktaş’da bunların yaşanmamasını da Mustafa Denizli sağladı. Futbolcu idaresi, yedek futbolcu kavramını ortadan kaldırması Mustafa Denizli’nin bir başka artısıydı. Mustafa Denizli’nin Hıncal Uluç’un deyimiyle ballı oluşu da Beşiktaş’ın şampiyonluk yolundaki bir başka artısıydı.

Mustafa Denizli şimdilik iki durumu sağladığını söyleyemeyiz. Birincisi bu takımın Avrupa Kupaları’nda başarı sağlamasıdır. Bunun için gelecek sezonu beklemek zorunda kalacağız. Mustafa Denizli ve Avrupa Kupaları deyince aklıma iki Mustafa Denizli geliyor. Birincisi Galatasaray’la Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda yarı final oynatan teknik adam; diğeri de Fenerbahçe ile Şampiyonlar Ligi’nde sıfır çeken teknik adam. Sanki Beşiktaş’taki durumu Fenerbahçe’de yaşadığı duruma benzeyecek. Beşiktaş’ın bu kadro yapısı ; Beşiktaş yönetiminin ehliyetinin olmaması gelecek sezon zorlayacaktır. Yıldırım Demirören yönetiminin geldiğinden beri yaptığı en doğru iş Mustafa Denizli getirmesidir. Bu karar bile eğrisi doğrusuna denk gelen bir iştir. Ertuğrul Sağlam’ın harcanması yanlıştı; bu yanlışı ancak Mustafa Denizli ile giderebilirlerdi. Şanslarının yaver gittiğini söylesek az bile söylemiş oluruz. 2004 yılından beri yığınla hata yapan Beşiktaş yönetimi ilk defa doğruyu buldukları için Mustafa Denizli ile sözleşmeyi uzatmak istiyorlar. Acaba gelecek sezon Avrupa kupalarında veya ligde yaşanacak olumsuz durumlarda da böyle arkasında durabilecekler mi? Del Bosque’yi bile harcayan bir yönetim; klubü kendisine borçlandıran bir yönetimin alacakları yanlış kararlar kimseyi şaşırtmayacaktır. Mustafa Denizli aynı zamanda Beşiktaş yönetimini de yönetti desek az bile söylemiş oluruz. Denizli, sadece futbolculara değil, yönetime de konuşma yasağı(?!) koyması bunun en güzel örneğidir.

Mustafa Denizli’nin sağlayamadığı ikinci durum ise büyük takımlarla oynadığı maçlarda başarı sağlayamamasıdır. Bu sene bunu sağlayamadı, Galatasaray maçıyla bunu da kırmak isteyecektir.

Hiç yorum yok: