25 Mayıs 2009 Pazartesi

BJKAS Ne Olur?


Haftanın son işlem gününde 14,90 gösterdikleri BJKAS hisseleri, 12,10 dan yani taban seviyeden kapadı. Daha önceden uyardığımız küçük yatırımcı eminim çok panikteler. Bugün BJK-GS maçına da duacı oldular. Yalnız şunu belirtmek isterim ki bu seviyelerin artık şampiyonlukla alakası malakası yok. Derbi maçı galibiyeti SPEK'in ekmeğine yağ sürer. Nasıl mı? Son bir haftadır, BJKAS hisselerinin ünvanı tüm gazetelerde tavan yaptı. Kısaca bu hissenin reklamı oldukça iyi yapıldı. Tahtayı yapanların da işine geldi bu durum. Çünkü bilmeyen adamlar, BJK-GS maçı öncesi Beşiktaş kesin yener, şampiyon olur diye yorumladığından cuma günü bir miktar amatör yatırımcı parası tahtaya girdi. Yarın da bir miktar para çekmek için direk taban açılmayabilir, bir miktar prim gösterebilirler. Hatta ağırlıklı ortalama 13,80 olduğundan ilk seans %25 prim gösterebilirler. Bunlara yürek dayanmaz.
Bunların dışında şampiyonluk beklentilerinin gerçekleşmeye yakın olması yanında tahtada açığa satışlar başladı. Tahtada iş yapan adam, oldukça güçlü olduğundan tahtayı daha da yükseltip bu adamların panik yapmasını sağlayıp pozisyon kapaması ile tahta daha da artabiliyor. Kısaca artık hesaplaşmalar büyükler arasında... Açığa satışçılar, tahtada iş yapan adamın kar payını baltaladıkça kavga devam eder. Tahtayı 14,90 a taşıyan adam bu noktalarda açıkçıları kısmen tahtadan attıysa geçmiş olsun. Tahta soluksuz aşağı gider.
Uyarı: Posizyonu olmayanlar bulaşmasınlar. Posizyonları da olanlara diyecek bir şeyim yok. Tek diyeceğim her çıkışın bir düşüşü vardır.

Hiç yorum yok: