23 Mayıs 2009 Cumartesi

Mustafa Denizli Beraberlik Üzerine Hesap Yapıyor Olabilir mi?


24 Mayıs Pazar günü oynanacak Beşiktaş-Galatasaray maçında beraberlik üzerine hesap yapıyor olabilir mi?
33. hafta öncesi ligdeki puan durumuna bakılırsa;
1.Beşiktaş 65 Puan +28 (Sivas ve Trabzon'a ikili averaj aynı)
2.Sivasspor 63 Puan +26 (Trabzon ile ikili averajda önde)
3.Trabzonspor 62 Puan +18
4. Galatasaray 58 Puan
Beşiktaş'ın, Galatasaray ile berabere kalması ve Sivas'ın bu hafta Gençleri yenmesi durumunda BJK ile Sivas'ın puanı eşitlenecek ve sıralamada averaja bakılacak. Şimdilik BJK iki averaj önde... Bu hafta sonu benim yukarıda belirttiğim gibi biterse aradaki averaj minumum 1 e inecek. Son hafta Sivas-GS ile, BJK 'da Denizli ile karşılaşacak. Böyle bir durumda BJK %60 şampiyon olur ama riskli. Bu yüzden Mustafa Denizli beraberlik hesapaları yapmasa da maça temkinli başalayacaktır. En azından Fenerbahçe maçından ders çıkaracaktır ve Cisse ile Ernst ilk 11'de çıkmalıdır.
Kısaca bana göre BJK'nın;
A planı galibiyet için temkinli ve baskılı bir futbol.
B planı maç zora girerse, örneğin GS önde olursa ya da maç uzun süre berabere devam ederse BJK beraberlik için oynamalıdır.

1 yorum:

yakinyoko dedi ki...

mustafa denizli genel olarak derbi maçlarında beraberliğe yönelik ; çıkar aman gol yemeyeyim diye düşünecektir. İkinci yarıda da galatasaray oyundan düşer; biz de maçı alırız diye düşünecektir. beşiktaş hem temkinli hem baskılı oynayamaz. muhtemelen temkinli geçecek bir maç olacak. inönü stadındaki fenerbahçe maçı gibi olacağını düşünüyorum. beraberlik beşiktaş'ın şampiyonluk ihtimalini düşürür. bu hafta konya ve ankaragücü yenerse haftaya beşiktaş'ı zor bir maç daha bekliyor. hesabını galatasaray'ı yenmek üzerine yapmalı ama temkinli oynamazsa enteresan bir skor oluşabilir