29 Mayıs 2009 Cuma

Hikmet Karaman'ın Rövanş Dileği


Sezon başında kim diyebilirdi ki sezonun en ilginç maçı Antalyaspor ile Ankaragücü arasında oynanacak diye? Sezonun başlamasına 5 gün kala Antalyaspor'dan kovulan Hikmet Karaman Antalya'dan rövanşı alma niyetinde. Bununla ilgili olarak "Allah herkese bir rövanş fırsatı tanır. Antalyaspor beni lig başlamadan doğru uyarılarım yüzünden görevime son verdiler. O takıma pek çok futbolcu, bonservisiyle benim için geldi. 20 günde 36 futbolcumla takımı ikiyi ve dörde bölerek, sabahın köründen gece yarısına kadar çalıştık. Ben dedim ki, ‘Takımın taktiğe ihtiyacı var, düşebilir.’ Onlar beni kovdular. Benim ve teknik ekibimin canını çok acıttılar, emeğimi yok saydılar” dedi.

Bu maçla ilgili spekülasyonlardan bir diğeri de Antalya 'da seçimi kimilerine göre süpriz bir biçimde kazanan CHP ile Ankara'yı kazanan AKP arasında geçeceği yönünde söylentiler artıyor. Bazı kişiler bu anlamda da bir rövanş olabileceğini düşünmekteler.

Bu maçın bir ilginç yönü de 2006-2007 sezonunda Antalyaspor'un evinde yine bir Ankara takımı olan Gençlerbirliği'ne yenilerek küme düşmesi..

Şu anda performans olarak da Ankaragücü'nün daha kuvvetli olduğunu varsayarsak bu maç çok ilginç geçecek. Bu durum İddaa'nın verdiği oranlara da yansımış durumda. Bahis şirketi
bu maç ile ilgili verdiği oranlar şu şekilde


177 Antalyaspor - Ankaragücü 1.15 /4.75 /5.8

Bunun neresinde ilginçlik var derseniz açıklayayım . İddaa oynayanlar az çok bilirler. Bir takımın galibiyetine 1.15 verilmişse , rakip takımın galibiyetine verilen oran yaklaşık olarak 10'dur. Ama Ankaragücü'ne verilen oran 5.8. Bu iddiamı ispatlamak için bir iki tane örnek vermem gerekirse
Yine bu haftasonu bülteninde
170 Glasgow Ran. - Falkirk 1.15 / 4.6 / 10
203 Valencia - A. Bilbao 1.15 / 4.75 / 9
163 Bari - Treviso 1.15 / 4.75 / 9

İddaa şirketi de bu maç ile ilgili oran vermekte zorlandığını görmekteyiz.

1 yorum:

Togi dedi ki...

İşte ligin son haftalarında böyle kritik maçlarda oranlara böyle müdahale ediyorlar ve senin yapabileceğin hiçbir şey yok... Ancak milleti bilinçlendiriyorsun.

Burdan çıkan sonuç: demek ki daha önce İddaa'nın bu gibi maçlarda çok canı yanmış.