21 Mayıs 2009 Perşembe

Derbi Maçı Biletleri


BİLET FİYATLARI
BJK İnönü Stadı'nda 24 Mayıs Pazar günü saat 20.00'de başlayacak ve diğer sonuçlarla bağlantılı olarak Beşiktaş'ın şampiyonluğunu ilan etme olasılığının bulunduğu derbi maç için belirlenen bilet fiyatları şöyle:

VIP Üst B-E: 750 TL
VIP Üst A-F: 500 TL
VIP Alt A-F: 425 TL
VIP Alt B-E: 450 TL VIP Alt C-D: 500 TL
Numaralı Orta: 425 TL
Numaralı Kenar: 375 TL
Kapalı Üst: 300 TL
Kapalı Alt: 250 TL
Yeni ve Eski Açık: 90 TL

Öte yandan, derbide konuk takımın taraftarlara eski açık tribünde ayrılan 1607 biletin satışı ise daha sonra yapılacak.

Bu derbi öncesi bilet fiyatlarında iki unsur dikkatimi çekti.

İlki; Yeni Açık ile Eski Açık arasında fiyat farkı olmaması enteresan. Bu zamana kadar olan maçlarda eski açık bir miktar daha ucuz olurdu.

İkincisi; yönetimin biletlere süper kar marjı koyması... Normal lig maçında 35 TL ye gittiğimiz Yeni Açık, derbi maçında 50 ye gider dedik, yanıldık. FB maçında 70 TL'ye gitti, GS maçında ise 90 TL'ye gidiyor. Biletler tükendi. Sadece şu iki derbi maçında kasaya giren paraya bakın... Bazen aramızda şu tarz espriler geçmiyor değil: Yıldo, karaborsacının ekmeğini baltaladı diye...

Demedi demeyin: bunlar gelecek senenin hesapları... BJK yönetimi, BEşiktaş'ın bu sene kesin şampiyon olacağını düşünüyor ve seneye şampiyonlar liginde direk gruplara kalacağımızı düşünürsek; adamlar seneye kombinelerde güzel fiyatlar çekecekler. Örneğin bir yeni açık kombinesi, hiç korkmayın 600-700 TL olur. Ya iki derbi maçı, bir de 3 tane gruplarda maç. her birini 80 TL den hesaplasalar. 80*5=400 TL Gelecek sene kombine alacak vatandaş bunu düşünecek. Yönetime göre kombine satışları patlama yapacak...

Yönetime tek söylemek istediğim; böyle çakallıklar yapmayın. Getirin 1 tane Milan Baros gibi adam, merak etmeyin biz görevimizi yapar, getirdiğiniz adama özel forma alırız. Yöneticilik budur bence!!!

5 yorum:

deepman dedi ki...

Şahsen ben 50TL ye gittiğim maçlarda verdiğim paraya hiç acımıyorum. Takımım şu pozisyonda olacak 150TL gözüm kapalı verir en önde ben desteklerim takımı. Tartışmam niye 150 TL diye..

Togi dedi ki...

Olay paraya acıma davası değil.

Her şeyin bir ederi var.

Sonuçta taraftar Beşiktaş'ın ilacı ve destekçisi...

Sen destekçine zarar verir misin?

Adsız dedi ki...

besiktas en son ne zaman sampiyon oldu sorarim size. We uzun bir sure daha olamayacagi icin yonetimin bole fiyat cekmesi normal cunku olasi sivasin bir puan kaybinda sampiyonluk turunu stadda atacak takim ve taraftar o muhtesem atmosfere sahit olacak. Bununda bedeli olacak tabi ben olsam bende kacirmam bu firsati. Ama siz besiktaslilar ucuz bilete alistiginiz icin bole dusunuyorsunuz.
Asil olan GS taraftarina oldu adamlar hem iddiasi yok hemde 90 TLden maci seyretmek zorunda kalacak...

YK dedi ki...

@adsız
Bir takım şampiyon olmadıkça bilet fiyatları artar mı? Böyle bir denklem mi var benim bilmediğim. Aynı mantıkla ilerlersek Sivas-Gençlerbirliği maçının bileti 500 tl olmalıydı...Bu tezin tamamen tutarsız...
Olası bir şampiyonluk turunun bedelinden bahsetmişsin. Şampiyonluğu bu maçta ilan edemezse maç çıkışı para iadesi yapılacak mı? Olasılıkla mı belirlenir bilet fiyatı. Sene başında belirlersin bilet fiyatlarını ve o tarifeye uyarsın. Hangi ülkede yaşıyoruz. Ekonomik kriz? Kişi başı GSMH? Bunları gözardı edip bilet fiyatı belirlenir mi?
Beşiktaş ucuz bilete alıştı tezini desteklersen sevinirim. GS'dan mı FB'den mi daha ucuz biletlerimiz?

Togi dedi ki...

Bizde taraftar maçı izlemek için gelmez. Takıma destek için gelir. Destek verirken de söyüşlenmek insanı rahatsız eder.

Sivas'ın puan kaybetmesi durumunda stadta şampiyonluk turu atacaz ya. Stad bana küçük gelir... Ben şampiyonluk turumu arabamda konvoy eşliğinde atarım :)

Maç bileti fiyatları yüksektir. Bence bu yanlıştır. Sebebini de yazımda açıkladım . Gelecek seneye yatırım yapıyorlar.